Woongenot.nl op de Kerstmarkt in Münster

De periode van Kerst is voor veel mensen de gezelligste periode van het jaar, zo ook voor ons! Om alvast in de stemming te komen bezochten we vorige week één van de mooiste Kerstmarkten van Duitsland, Münster. Na eerst van een kop koffie met Apfelstrudel te hebben genoten zijn we over de Kerstmarkt geslenterd. De Kerstmarkt in Münster bestaat uit 5 grotere en kleinere Kerstmarkten die op loopafstand van elkaar liggen.

De eerste die we bezochten was de Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt, deze bestaat uit een aantal schattige huisjes opgebouwd rondom het Gedenkteken. Deze is niet zo groot, maar door de nauwe straatjes tussen de kraampjes erg knus. Daarna door naar de Giebelhüüskesmarkt. Deze was groter dan de Weihnachtsmarkt op de Kiepenkerl, maar hier zijn voornamelijk eet- en drinktentjes te vinden. Deze markt ligt op het pleintje naast de Überwasserkirche.

De grootste en, in onze ogen ook de mooiste, is de Weihnachtsmarkt am Rathaus, deze is rondom het prachtige Rathaus van Münster gebouwd. De kraampjes zijn in mooie houten blokhutten ingericht. Hier kun je wel een poosje doorbrengen met als absoluut hoogtepunt het winkeltje van Käthe Wohlfahrt. Dit winkeltje heeft werkelijk alles voor prachtig Kerstfeest, van bling bling tot prachtige speeldoosjes. Dit winkeltje wordt zo druk bezocht dat je er amper doorheen komt..

Daarna door naar de volgende. Dat is de Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche. Het pleintje aan de voet van de Lambertikirche en omgeven door oude huizen/gebouwen is een zeer sfeervol decor voor deze Kerstmarkt.  Ook deze markt is niet al te groot.

Tenslotte de Aegidii-Weihnachtsmarkt, vlakbij de parkeergarage. Ook hier een verscheidenheid aan kraampjes van etenswaren en snoepgoed en cosmetica tot houten Kerstbeeldjes. Omgeven door gebouwen en ingericht met onder andere een prachtigehouten kribbe en een meer dan 7 meter hoge houten pyramide heeft deze markt een gemoedelijke sfeer.

Al met al is het zeker een aanrader om in deze mooie oude stad de Kerstmarkten te bezoeken.

Hanneke & Jacqueline

 

« Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwste woonblog

Tweede vestiging Het Monument geopend
Flair Living in Klazienaveen Het Monument heeft haar tweede vestiging geopend in Klazienaveen, middels een shop-in-shop formule. Zo kunt u een greep uit het assortiment ook ervaren en bestellen in...

Adverteren

Woongenot.nl biedt een overzicht van woonwinkels, wilt u ook met uw bedrijf op onze site adverteren?
Meld uw winkel aan voor plaatsing.